وبسایت گروه سوناسازان Art Persian building sauna فن و هنر ایران زمین www.healthsauna.ir
 
 
WWW.HEALTHSAUNA.IR
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، به سایت گروه سوناسازان خوش آمدید جهت تماس با ما به شماره 09123240237 تماس بفرمایید . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
 
 
انواع آجيل و مغزهاي گياهي و مزاج ان ها ( سایت سلامتی )
نوشته شده در پنجشنبه ٦ شهریور ۱۳٩۳
ساعت : ٥:٢٢ ‎ب.ظ
نویسنده : { فربد حیدری } Farbod Heidari
نظرات

انواع آجيل و مغزهاي گياهي و مزاج ان ها

آجيل ها مانند: بادام، گردو ، فندق، پسته و .. منبع غني پروتئين ها،ويتامين ها و ديگر مواد لازم براي بدن انسان مثل املاح معدني هستند. با استفاده معقول از آنهانيازهاي بدن برطرف شده و دچار كمبود نخواهيم شد.

نكته:

آجيل ها انرژي زيادي توليد مي كنند پس براي افرادي كه مي خواهند لاغر شوند توصيه نمي شود.

مغزهاي گياهي

نوع مزاج

درجه

مصلح

اقسام بزرگ

گرم  و خشك

1

گشنيز،سكنجبين، عسل

بادام هندي

گرم  و خشك

 

مصطكي، عسل ، رب ترش

بادام درختي شيرین

گرم و تر

1

مصطكي، عسل ، رب ترش

بادام درختي تلخ

گرم  و خشك

3-1

عسل، خشخاش، بادام شيرين

بادام زميني

گرم  و تر

 

مصطكي ، عسل

بادام كوهي

گرم  و خشك

3

مصطكي، عسل

بنه (پسته كوهي)

گرم و تر

1-1

گلاب ،رب ،ريواس، سكنجبين، رب ترش

بلوط خوراكي

سرد و خشك

1-2

سكنجبين ، عسل

به دانه

سرد و تر

2

رازيانه، عسل

پسته

گرم و شك

2

زردآلو، انار ترش، سركه، سكنجبين، الو

تخم افتاب گردان

گرم و خشك

3

آبغوره، آب انار، سركه

تخم كدو

سرد و تر

1-2

عسل، گلنگبين

تخم هندوانه

سرد و تر

 

عسل، گلنگبين

تخم خبرزه

گرم و تر

1-2

بنفشه، عسل

تخم طالبي

گرم و تر

 

بنفشه، عسل

چلغوز

گرم و خشك

2-1

خشخاش، عسل، سكنجبين، ميوه هاي ترش

خشخاش

سرد و خشك

2-1

عسل، مصطكي

شاه بلوط

سرد و خشك

 

سكنجبين ، عسل

شاه دانه

سرد و خشك

1-2

كتيرا، زرشك

فندق

گرم و خشك

1

آب عسل، شكر سرخ، شربت به ، سكنجبين

كنجد

گرم و تر

1

عسل

گردو

گرمو خشك

2-1

انار ترش، سكنجبين، خشخاش، ترشي هاي طبيعي

 

 

بادام شيرين:

بهترين نوع آن نازك پوست درشت و چرب مي باشد. باز كننده انسداد ، تقويت كننده مغز، قلب، كبد و چشم و نيروي جنسي، چاق كننده بدن، ملين، مفيد براي حلق و سينه مي باشد. سنگين و دير هضم بوده بو داده آن قابض مي باشد. مصرف زياد ان براي معده هاي سرد و مرطوب مضر است.

پسته:

تقويت كننده مغز و قلب و معده و لثه دندان، خشبو كننده دهان، بازكننده انسداد كبد، چاق كننده بدن بوده، در رفع سرفه، استفراغ و سردي كليه ها مفيد مي باشد.

گردو:

بسيار لطيف، تحليل برنده ورم ها، ملين و تقويت كننده مغز، قلب، كبد و نيروي جنسي مي باشد. خوردن ان با مويز بي دانه براي تقويت حافظه مفيد است.

غذاهاي فرآوري شده

نوع مزاج

درجه

مصلح

ارده

گرم و تر

 

سركه، عسل

روغن بادام شيرين

معتدل

 

مصطكي

روغن بادام تلخ

گرم و تر

2-1

عسل

روغن زيتون

گرم و خشك

2

مغز گردو، مغز بادام، سركه ، عسل، شيريني هاي طبيعي

روغن كنجد

گرم و تر

2

عسل

سركه

سرد و خشك

1

شيرين هاي طبيعي، روغن بادام شيرين

سمنو

گرم و معتدل

1-0

سكنجبين، كاسني

شكر سرخ يا سفيد

گرم و خشك

2-

كاهو،به ، بادام، شير تازه دوشيده ترشي هاي طبيعي

شيره انگور

گرم و تر

2-1

تخم ريحان، خشخاش

شيره خرما

گرم و خشك

2-1

سركه، بادام درختي، سكنجبين، ترشي هاي طبيعي

عسل

گرم و خشك

2-1

آب انار ترش، اب ليمو، آب بالنگ، سركه ، گشنيز

ماء الشعير

سرد

 

گلقند

 

ارده:

مايعي است كه از كنجد نرم پوست كنده بريان و نرم كوبيده تهيه شده و روغن آن جدا نشده باشد. چاق كننده، تقويت كننده نيروي جنسي بوده و دير هضم مي باشد. منضج دمل ها و زخم هاي چركي و تسكن دهنده درد، گرمی و خشكي عضو مي باشد.

عسل:

بهترين نوع آن سرخ رنگ، شفاف، غليظ، خوش بو و خوش طعم و بدون موم است كه وقتي با انگشت بردارند تار ببندد. عسل هر چه كهنه تر شود طبع آن گرم تر مي شود. منضج و دفع بلغم لزج و رطوبات از عمق بدن و سر و رساننده قواي ادويه به بدن

مي باشد. عسل در درمان و پيشگيري از انسداد عروقي، سنگ هاي كليه و كيسه صفرا، بيماريهاي مجاري ادراري و .. مفيد مي باشد.

 

ماء الشعير:

هيچ غذايي كه هم غذا باشد و هم دوا و بسيار منفعت داشته باشد مثل ماءالشعير نيست. تسكين دهنده تشنگي بوده و مواد سوخته را از بدن دفع و روده و معده را پاك مي كند. سهل النفوذ در تمام بدن است. معتدل الغذا بوده و اخلاط فاسد را به حركت در نمي آورد. اما در افراد رطوبي مزاج و يا اعضای سرد بدن مضر است. مصلح آن گلقند بوده و خوردن آن با سكنجبين بدترين چيزهاست (حداقل يك ساعت بايد بين آن ها فاصله باشد) . اگر در ماء الشعير، عناب و سپستان و چيزهاي شيرين ديگر بپزند آنرا ماء الشعير مدبر گويند.

گرداوری وبسایت سونا سلامتی

منبع : وبلاگ


:: برچسب‌ها: