انواع آجيل و مغزهاي گياهي و مزاج ان ها
آجيل ها مانند: بادام، گردو ، فندق، پسته و .. منبع غني پروتئين ها،ويتامين ها و ديگر مواد لازم براي بدن انسان مثل املاح معدني هستند. با استفاده معقول از آنهانيازهاي بدن برطرف شده و دچار كمبود نخواهيم شد.
نكته:
آجيل ها انرژي زيادي توليد مي كنند پس براي افرادي كه مي خواهند لاغر شوند توصيه نمي شود.
مغزهاي گياهي | نوع مزاج | درجه | مصلح |
اقسام بزرگ | گرم و خشك | 1 | گشنيز،سكنجبين، عسل |
بادام هندي | گرم و خشك | | مصطكي، عسل ، رب ترش |
بادام درختي شيرین | گرم و تر | 1 | مصطكي، عسل ، رب ترش |
بادام درختي تلخ | گرم و خشك | 3-1 | عسل، خشخاش، بادام شيرين |
بادام زميني | گرم و تر | | مصطكي ، عسل |
بادام كوهي | گرم و خشك | 3 | مصطكي، عسل |
بنه (پسته كوهي) | گرم و تر | 1-1 | گلاب ،رب ،ريواس، سكنجبين، رب ترش |
بلوط خوراكي | سرد و خشك | 1-2 | سكنجبين ، عسل |
به دانه | سرد و تر | 2 | رازيانه، عسل |
پسته | گرم و شك | 2 | زردآلو، انار ترش، سركه، سكنجبين، الو |
تخم افتاب گردان | گرم و خشك | 3 | آبغوره، آب انار، سركه |
تخم كدو | سرد و تر | 1-2 | عسل، گلنگبين |
تخم هندوانه | سرد و تر | | عسل، گلنگبين |
تخم خبرزه | گرم و تر | 1-2 | بنفشه، عسل |
تخم طالبي | گرم و تر | | بنفشه، عسل |
چلغوز | گرم و خشك | 2-1 | خشخاش، عسل، سكنجبين، ميوه هاي ترش |
خشخاش | سرد و خشك | 2-1 | عسل، مصطكي |
شاه بلوط | سرد و خشك | | سكنجبين ، عسل |
شاه دانه | سرد و خشك | 1-2 | كتيرا، زرشك |
فندق | گرم و خشك | 1 | آب عسل، شكر سرخ، شربت به ، سكنجبين |
كنجد | گرم و تر | 1 | عسل |
گردو | گرمو خشك | 2-1 | انار ترش، سكنجبين، خشخاش، ترشي هاي طبيعي |
بادام شيرين:
بهترين نوع آن نازك پوست درشت و چرب مي باشد. باز كننده انسداد ، تقويت كننده مغز، قلب، كبد و چشم و نيروي جنسي، چاق كننده بدن، ملين، مفيد براي حلق و سينه مي باشد. سنگين و دير هضم بوده بو داده آن قابض مي باشد. مصرف زياد ان براي معده هاي سرد و مرطوب مضر است.
پسته:
تقويت كننده مغز و قلب و معده و لثه دندان، خشبو كننده دهان، بازكننده انسداد كبد، چاق كننده بدن بوده، در رفع سرفه، استفراغ و سردي كليه ها مفيد مي باشد.
گردو:
بسيار لطيف، تحليل برنده ورم ها، ملين و تقويت كننده مغز، قلب، كبد و نيروي جنسي مي باشد. خوردن ان با مويز بي دانه براي تقويت حافظه مفيد است.
غذاهاي فرآوري شده | نوع مزاج | درجه | مصلح |
ارده | گرم و تر | | سركه، عسل |
روغن بادام شيرين | معتدل | | مصطكي |
روغن بادام تلخ | گرم و تر | 2-1 | عسل |
روغن زيتون | گرم و خشك | 2 | مغز گردو، مغز بادام، سركه ، عسل، شيريني هاي طبيعي |
روغن كنجد | گرم و تر | 2 | عسل |
سركه | سرد و خشك | 1 | شيرين هاي طبيعي، روغن بادام شيرين |
سمنو | گرم و معتدل | 1-0 | سكنجبين، كاسني |
شكر سرخ يا سفيد | گرم و خشك | 2- | كاهو،به ، بادام، شير تازه دوشيده ترشي هاي طبيعي |
شيره انگور | گرم و تر | 2-1 | تخم ريحان، خشخاش |
شيره خرما | گرم و خشك | 2-1 | سركه، بادام درختي، سكنجبين، ترشي هاي طبيعي |
عسل | گرم و خشك | 2-1 | آب انار ترش، اب ليمو، آب بالنگ، سركه ، گشنيز |
ماء الشعير | سرد | | گلقند |
ارده:
مايعي است كه از كنجد نرم پوست كنده بريان و نرم كوبيده تهيه شده و روغن آن جدا نشده باشد. چاق كننده، تقويت كننده نيروي جنسي بوده و دير هضم مي باشد. منضج دمل ها و زخم هاي چركي و تسكن دهنده درد، گرمی و خشكي عضو مي باشد.
عسل:
بهترين نوع آن سرخ رنگ، شفاف، غليظ، خوش بو و خوش طعم و بدون موم است كه وقتي با انگشت بردارند تار ببندد. عسل هر چه كهنه تر شود طبع آن گرم تر مي شود. منضج و دفع بلغم لزج و رطوبات از عمق بدن و سر و رساننده قواي ادويه به بدن
مي باشد. عسل در درمان و پيشگيري از انسداد عروقي، سنگ هاي كليه و كيسه صفرا، بيماريهاي مجاري ادراري و .. مفيد مي باشد.
ماء الشعير:
هيچ غذايي كه هم غذا باشد و هم دوا و بسيار منفعت داشته باشد مثل ماءالشعير نيست. تسكين دهنده تشنگي بوده و مواد سوخته را از بدن دفع و روده و معده را پاك مي كند. سهل النفوذ در تمام بدن است. معتدل الغذا بوده و اخلاط فاسد را به حركت در نمي آورد. اما در افراد رطوبي مزاج و يا اعضای سرد بدن مضر است. مصلح آن گلقند بوده و خوردن آن با سكنجبين بدترين چيزهاست (حداقل يك ساعت بايد بين آن ها فاصله باشد) . اگر در ماء الشعير، عناب و سپستان و چيزهاي شيرين ديگر بپزند آنرا ماء الشعير مدبر گويند.
گرداوری وبسایت سونا سلامتی
منبع : وبلاگ