تحول سیستم گرمایش ساختمان ها با قرنیزهای حرارتی
سیستم گرمایش جدید
افزایش قیمت حامل های انرژِی محصولات جدیدی را که در بهینه سازی مصرف انرژی نقش موثری دارند، مورد توجه فعالان ساخت و ساز قرار داده است.
ورود تکنولوژی جدید به صنعت ساختمان سازی در کشور ما روند پرسرعتی ندارد اما به تدریج می توان ردپای برخی ابداعات و نو آوری ها را دراین بخش مشاهده کرد.
دراین راستا گروه صنعتی آترین اقدام به تولید نسل جدیدی از قرنیزهای ساختمانی کرده است که موسوم به قرنیزهای حرارتی هستند.
پیمان نجفی راد کارشناس مصالح جدید ساختمانی با بیان این که محصول جدید برای ورود به بازار ساخت و ساز رقیبی قدیمی یعنی رادیاتورهای دیواری را پیش رو دارد، افزود:
در کشورانگلستان که ابداع کننده قرنیزهای حرارتی محسوب می شود تفاوت اقلیمی چندانی وجود ندارد و بیشینه و کمینه دمای هوا هم حدود 10 درجه سانتیگراد اختلاف دارند.
اما در ایران ما 12 اقلیم آب و هوایی از 14 اقلیم ممکن را داریم و تفاوت دمای هوا در سردترین و گرمترین مناطق کشور بیش از 25 درجه سانتیگراد است. بنابراین محصول تولید شده در این کشور مناسب اقلیم کشور ما نبود.
وی با اشاره به عادات خاص ایرانیان ، ادامه داد:
از سوی دیگردر انگلستان مردم دمای خانه خود را در فصل سرد بالا نمی برند بلکه به پوشش خود اضافه می کنند اما در ایران مردم با همان پوشش تابستانی، زمستان را در خانه سپری می کنند. این تفاوت ها موجب شد تا متخصصان داخلی برای تطبیق قرنیزهای حرارتی با وضعیت ایران فقط ایده این محصول را از خارج کسب کنند و تمام مراحل از طراحی تا متریال کاملا با خصوصیات بومی کشور هماهنگ شود.
این کارشناس مصالح جدید ساختمانی شرط ورود یک محصول جدید به صنعت ساخت و ساز کشور را قابل رقابت بودن قیمت آن محصول با مصالح سنتی دانست و افزود:
قیمت این قرنیزها که از آلیاژ آلومینیوم با ترکیب خاص تولید می شود با احتساب هزینه نصب و کلیه اتصالات لازم در هرمترمربع 40 هزارتومان است که برای یک واحد مسکونی 100 متری حدود 4 میلیون تومان هزینه دارد بنابر این قرنیزهای حرارتی از نظر قیمت تفاوت چندانی با رقبای قدیمی خود یعنی رادیاتورهای دیواری ندارند.
نجفی راد در پایان با مقایسه اجمالی خصوصیات قرنیزهای حرارتی با رادیاتورهای دیواری گفت:
قرنیزهای حرارتی ضمن ایجاد بازدهی حرارتی 200 درصدی نسبت به رادیاتورهای قدیمی، بدون نقطه کور تمام فضای خانه را به صورت یکنواخت گرم می کنند. به علاوه استفاده از قرنیزهای حرارتی مشکل اشغال کردن فضای خانه را که رادیاتورهای دیواری داشتند از بین می برد و این قرنیزها با تنوع رنگ و طرح به سادگی با دکوراسیون خانه هماهنگ می شوند.
کلمات کلیدی : قرنیزهای حرارتی ، سیستم گرمایشی قرنیز، گرمایش قرنیزی
منبع خبر : سایت معمار نیوز