آموزش مقدماتی اسکیس ...
سلام
بخاطر نا هماهنگیها و پراکندگی مطالب آموزشی اسکیس و همچنین اهمیت بسیار زیاد این مقوله درمبحث معماری و آزمونها و در نهایت به تصویر کشیدنه خلاقیتها ، ترجیح میدم این تاپیک رو آغاز کنم و تمام تمرینات ابتدا یی و اولیه اسکیس رو اینجا بذارم .
در این تاپیک قرار نیست اسکیسی قرا بگیره و اگه نمونه ایی داخلش باشه صرفا به خاطر بهتر شدن دیدگاه دوستان عزیزیه که قراره اسکیس رو تازه شروع کنن .
سر فصلهای کاری این تاپیک عبارتند از :
1- آموزش مقدماتی اسکیس و کروکی
2- نمونه کروکیها و اسکیسهای اساتید
3- آموزشهای انگلیسی در سایر وب سایتها
4- معرفی کتاب های مفید و جدید اسکیس و پرزانته
5- معرفی اماکن آموزشی اسکیس در تمامی شهر ها با معرفی اساتید
6- اطلاعیه ها و مسابقات اسکیس و پرزانته
7- معرفی و انتقال تجربیات آموزش دیده های معماری
امیدوارم این تاپیک به دوستان عزیزم که قصد شروع اسکیس رو از پایه دارن ، اونهایی که ترمهای اول معماری هستند ، اونهایی که رشته غیر معماری خوندن و قصد آزمون ارشد معماری رو دارن و همه اونهایی که به نحوی به اسکیس و کروکی علاقه دارن کمک کنه .
مهم *********قوانین آموزشی این تاپیک برای انجام تمرینات : ********** مهم
مواردی که گفته می شه برای تمام تمریناتی که خدمت دوستان عرض می کنم صادقه مگر اینکه در همون پست نقض بشه :
1- تمام تمرینات در کاغذ آ3 سفید انجام می شه
2- برای خط کشیدن از روان نویس استفاده کنید مارک unipine با نوک 5/0 توصیه می کنم .
3- از مداد در تمرینات استفاده نکنید .
4- تمام تمرینات به صورت کامل و در صفحه به صورتی انجام میشه که 3 میلیمتر فضای خالی بین دو خط وجود نداشته باشه
5- در هر صفحه تا 3 خطا ایرادی نداره اگه بیشتر شد کاغذتون رو از وسط پاره کنید .
6- تعداد هر تمرین مشخص گفته می شه . اگر بیشتر کار کنید ایرادی نداره ولی کمتر از اون بی فایده است
7-برای هر تمرین خطا هایی گفته می شه . چون کسی نیست که کارتون رو کرکسیون کنه خودتون به اینکار متعهد باشید
9- برای بعضی از حرکتها برای ترسیم جز انجام حرکت و فیلم برداری از اون راه دیگه ای به نظرم نمی رسه سعی کنید اصول کاررو دقیق یاد بگیرید
10 - هر قلمی که برداشتید سرش رو در قسمت انتهاش قرار بدید تا طول قلم بیشتر بشه و برای ترسیم مسلط تر باشید
توصیه های شخصی :
1- زمان مشخصی رو در روز برای تمرین اسکیس در نظر بگیرین و برای کارتون اهمیت قائل بشین حتی خط کشیدن ساده .
2- هر حرکت شما یک حرف داره . که این حرف تعیین کننده است . اگه تعدد کار دارید ، از کنارش به سادگی نگذرید و نسبت بهش بی اهمیت نباشید
3- زمانهایی که بی حوصله، نا امید و خسته هستید از رفتن سراغ تمرینات اسکیس خودداری کنین .
4- لازمه برای آرامش خاطر فضای مناسبی رو برای تمرین و انجام کروکی و اسکیس داشته باشین تا در طول تمرینات مجبور به تغییر حالت زیاد نشید .
5- تا زمانیکه تمرینات مقدماتی رو انجام ندادین به فکر اجرای یک اسکیس یا بستن شیت نباشید .
6- دیدن کارهای دیگران تنها نکته مثبتش ، ایده گرفتن و خلاقیته .
7- برای تمرینات معنایی اسکیس و یادگیری معماری همزمان با اسکیس سعی کنید کارهای معمارای بزرگ رو دسن کنید و همزمان راجع به فضاهایی که خلق کردن فکر کنید .
8 - برای تسلط روی مبحث کروکی وارد فضا بشید . در هر گوشه از کشور ما هزاران نقطه دیدنی برای کروکی زدن هست. از روی عکس کروکی نزنید چون دید شما رو خواهد بست و حس خلاقیت شما رو کور خواهد کرد. چون یک عکس ، تصویری ازیک بنا نیست ، خلاقیت عکاس و یا طراح اون بناست .
9- برای رسیدن به یک اسکیس منطقی برای خودتون 6 ما تمرین مداوم رو در نظر بگیرید و قبل از اون فقط به یک تمرین درست و واقعی فکر کنید . به اینکه بعد از این مدت مشخص می تونید اسکیس زدن رو شروع کنید .
10- اگر چه اسکیس یه مبحث هنری حساب میشه ولی ارزش علمی هم داره، ضمن کار روی تمرینات اسکیس ، به لحاظ علمی هم اطلاعات خودتون رو بالا ببرین .
در ابتدا قصد دارم کتابهای اسکیس رو تا اونجایی که می شناسم معرفی کنم .به دوستانم توصیه می کنم چنانچه قصد یادگیری اسکیس در کلاس استاد خاصی رو دارن ، حتما روشهای سایر اساتید رو ببین و بررسی کنن ، اینطوری دیدگاه نسبت به نوع اسکیس و نحوه کار متفاوت خواهد بود .
توصیه شخص خاص هیچ لزومی نداره چون فقط به زحمتی که میکشیدو مرارت و استمراری که در کارتون دارید بستگی داره . استاد معجزه نمی کنه فقط مسیر رو نشون می ده. پس در کارتون مصمم باشید و از وسواس بیش از حد در مورد استاد خاص بپرهیزید .
گاها دوستان در تهران که منزلشون نزدیک فلان استاد بود از این سر تهران می رفت به اون سر برای اینکه فکر می کردن شاید فرجی بشه . در حالیکه می تونسن همین زمان رفت و برگشت رو روی تمریناتشون استفاده کنن.
کتابهایی که توصیه می کنم حداقل یکیشو بگیرین اینها هستند :
کتاب آموزش کروکی : دکتر مرتضی صدیق -- کتاب آموزش اسکیس : آرتور امید آذری ، آموزش اسکیس - جان همیلتون - یا کتابهای جدید آموزش اسکیس آقای امید آذری ...
آموزش اول -
مقدماتی ترین آموزش اسکیس که از نظر من مهمترین اونهم هست تمرین خط کشیدنه . کشیدن خط به شکل اصولی ، یعنی آماده شدن برای خلق آثار بسیار بزرگ . پس لطفا از این تمرینات خصوصا تمرین خط کشیدن راحت نگذرید .
قبل از شروع هر تمرینی :
*درب روان رو روی انتهاش بگذارید تا طول روان نویستون بیشتر بشه و مسلط تر قلم رو تو دستتون بگیرین
* یادتون باشه زیاد به قلم فشار نیارین چون هر فشاری رو شما به قلمتون بیارین ، قلمتون به دست شما میاره .
*همونطور که اول شرط کردم کاغذ تمرین آ3 باشه
* از مداد برای تمرینات استفاده نکنید .
*حالت نشستن و محلی که برای انجام تمریناتتون در نظر میگیرید ، طوری باشه که نیاز به جابجایی زیاد نداشته باشید و این موضوع باعث افت کیفیت کارتون نشه
* زمانی که خسته هستید و یا طبق نمودار بایوریتم به لحاظ روحی در وضعیت پایینی هستید از انجام تمرینات خودداری کنید .
* اعتماد به نفس رو در انجام تمرینات شرط اول کارتون قرار بدید . لطفا به مقطع تحصیلی و نوع دانشگاهتون توجهی نکنید . شما می تونید بهترین اسکیس رو بزنید اگر و فقط اگر خودتون بخواین .
اصول کشیدن انواع خط :
ا- خطوط رو بدون انقطاع و با یکبار گذاشتن قلم روی کاغذ بکشید .
2- از کشیدن خط روی خط کشیده شده یا برییده بریده کشیدن خط پرهیز کنید
3- هر خطی اصول خودش رو برای ترسیم داره دقت کنید ما 4 نوع خط می تونیم داشته باشیم که توسط حرکت قسمتهای مختلف دست ترسیم می شن ، موضوعی که خیلی ها بهش توجه نمی کنن :
الف - خط عمودی کوتاه : این خط حدودا 2تا 5 سانتیمتر طول داره و تنها با حرکت انگشتها از بالا به پایین ترسیم میشه . نوع تمرین این خط به این شکله که : دو خط موازی با خط کش به عرض 5 سانتیمتر روی کاغذ آ3 به شکل افقی رسم کنید و از ابتدای صفحه تا انتها این خطوط رو کامل بدون بیرون زدگی ، بدون کج شدن و بدون منحنی شدن ترسیم کنید . از این خطوط افقی 5 سری کامل تمرین کنید .
ب- خطوط عمودی بلند : با حرکت دست از آرنج ترسیم مییشه بدون حرکت انگشتها و کتف به صورت آزاد .تمرین کنید به اندازه یک صفحه آ3 کامل
ج: خطوط افقی کوتاه : با حرکت مچ ترسیم میشن . مثل تمرین شماره 1 خطوط افق ترسیم کنیدبع عرض 5 و این تمرین رو در 5 ردیف انجام بدید .
د: خطوط افقی بلند : تلفیق حرکت کامل آرنج و کتف آزاد . یک صفحه آ3 کامل تمرین کنید :
نحوه تست اینکه تمریناتتون رو درست انجام دادید یا نه اینطوری که برگه ای که کامل روش تمرین کردید رو جلوی چشم نگه دارید و به صورت موازی خطها نگاه کنید اونوقت متوجه خطوط منحنی ای که کشیدیدن میشین !!!!!!
خطوط رو میتونید در هم بر هم هم بکشید با همون قانون 3 میلیمتر جلو برید و به تمرینتون اهمیت بدید .
امیدوارم تمرین اول رو کامل ، بی نقص و با اهتمام کامل انجام بدید .
یک نکته که خیلی دوستانی که تازه شروع می کنن دوست دارن بدونن اینه که کی می تونن یک اسکیس خوب بزنن . جواب رو اینطوری بگم بهتره که هر چقدر بیشتر زحمت بکشید سریعتر جلو خواهید رفت برای یک اسکیس مناسب حداقل 5تا 6 ما زمان کاملا مناسبه که با روزی حدود 2 ساعت تمرین بتونید یک کاری در حد خیلی از کارهای توی باشگاه انجام بدید .
سوال : گفتین خطوط کوتاه با مچ دست کشیده میشن؟!!! فرقی که نمیکنه میکنه؟ (اخه من مچ دستم به 5 سانت راه نمیده!!! از بازو که حرکت میدم خطهام کج میشه چه برسه به مچ!!! )
سلام
برای کشیدن خطوط کوتاه عمودی باید از حرکت انگشتها استفاده کنید و خطوط کوتاه افقی حرکت مچ . یک مورد دیگه هم اینه که نوع حرکت و صاف بودن ، موازی بودن ، حرکت یکنواخت مد نظره این تمرینه و تسلط کامل روی نحوه خط کشیدن و گر نه 5 سانت اهمیت خاصی نداره که 5/5 بشه یا 5/4 . مهم اینه که یتونید دست رو برای انجام این تمرین تربیت کتید .
چندتا سوال ؟
1- برای کشیدن خطوط کوتاه عمودی دست منم از مچ حرکت میکنه و نمی تونم از انگشتام استفاده کنم. چاره کار ؟
2- زاویه روان با کاغذ چقدر باشه ؟
3-سرعت کشیدن خطوط هم مهمه یا روی دقت کشیدن بیشتر تمرکز کنیم؟
ج1 - اگه دستت از مچ حرکت کنه خطهات معمولا باید منحنی بشه درسته ؟ بری تمرین این قسمت باید باید دستت رو روی میز ثابت کنی و فقط سعی کنی که انگشتات حرکت کنن . اینطوری نتیجه میگیری .
ج2- حدود 35 تا 45 . سعی کنید حالت راحتی دست رو از بین نبرید . دست خسته کارایی نخواد داشت. موقعیت کاغذ و دست شما مدام در حال تغییره . ضمن اینکه با تربیت دست در شرایط صحیح تمرینی خودتون بهترین زاویه رو کشف خواهید کرد.
یه نکته دیگه ، اگرچه خطوط یک اصول رو دنبال میکنن ولی خط هر معمار میتونه حکم امضاش رو داشته باشه .
ج4- در هیچ هنری ، قدرت در سرعت نیست ، بلکه در نوع ارائه نهاییه . وقتی پیانو تمرین می کنی ، مهم نیست که چقدر تند یا کند میزنی مهم اینه که در موقعیتهای مختلف بتونی نتها رو طوری بنوازی که آهنگی که به گوش شنونده میرسه ، لذت بخش باشه . پس تمرکز ، سرعت و دقت همه لازمه . ولی برای شروع کار تمرکز از سرعت بیشتر اهمیت داره .
سوال :
من میتونم با حرکت انگشتام بکشم و مچم تکون نخوره ولی هنوز نفهمیدم فاصله ی بین خط ها چقدر باشه و در نهایت تو یه A3 چندتا خط باید کشید ولی اینطور که از اون 3 میلیمتری که گفتی فهمیدم که خط هارو باید چسبیده به هم و بدون فاصله بکشم و بعد از انجام یه تمرین یه صفحه سفید به یه صفحه ی کاملا" سیاه تبدیل میشه!
اگه یه عکس از این تمرین اول بذارین خیلی خیلی خیلی ....خیلی ممنون میشم!
از این پست به بعد تمام تمرینات اسکیس با امضای الکترونیک خودم و به شکل تصویری خواهد بود .
سوال :
سلام
اون طور که من متوجه شدم فاصله 3میلیمتر همون چسبده و نزدیک هم کشیدنه . چه چوری روانو تو دستت می گیری که مچت تکون نمی خوره ؟ اگه نمونه ی کار داشتیم خیلی خوب می شد . انشا ا... دومان عزیز بعد اینکه آزمونو با موفقیت پشت سر گذاشت وقت بیشتری میذاره و نمونه برامون حتما می زاره
حتما نمونه کارها رو براتون میذارم تا دقیقا متوجه بشین .
قبل از هر چیز نحوه به دست گرفتن قلم .
1- همونطور که قبلا هم گفتم ، باید قلم رو طوری تودست بگیرید که بتونید کاملا بهش مسلط باشید . نه فشار بیارید بهش و نه سست نگهش دارید . سعی کنید متعادل و منطقی قلم رو به دست بگیرید
2- درب قلم رو بگذارید انتهاش تا طول قلم برای کنترل اون بیشتر بشه .
3- زاویه کار شما در هنگام کار اسکیس متفاوت و بسته به نوع خط کشیدن متفاوت و بین صفر تا 30 تا تا 45 یا حتی 90 در جه هم خواهد شد .
دوستان توجه داشته باشن که اکثر موضوعاتی که من با اطمینان برای آموزش استفاده می کنم ، از کتب اساتید اسکیس حال حاضر یعنی جناب آقای دکتر مرتضی صدیق ، برادر محترمشون و جناب آقای مهندس آرتور امید آذری هست . دلیلش هم اینه که هر دوی این عزیزان بی ریا و با تمام قوا سعی در آموزش دارن حالا کم و زیادش رو تاکید نمی کنم ولی حداقل همینقدر در صحبت با آقای دکتر صدیق متوجه شدم که ایشون در دادن اطلاعات و کمک هیچ ابایی ندارن و مثل آقای مهندس آذری با گذاشتن جلسات عمومی اسکیس سعی در کمک به بچه ها دارن . کما اینکه هر دوی این عزیزان در دانشگاه هم فعال و محبوب هستند . برای این دو استاد گرانقدر و تمام اساتیدی که خدمت به قشر دانشجو و آینده ساز جامعه رو دارن آرزوی موفقیت می کنم .
در مورد آموزشها از دکتر صدیق اجازه گرفتم و به گفته ایشون با ذکر منبع از آموزشهاشون استفاده می کنم. آقای مهندس آذری رو هم که کتابشون دراختیار همه دوستان هست و فکر نمیکنم ایشون هم با ذکر منبع مشکلی با استفاده قسمتی ازنمونه های برای تفهیم بیشتر مطالب مشکلی داشته باشند .
امیدوارم تا پایان این آموزشها دیگه نیارزی نباشه راجع به منابع توضیح بدم . تمرینات یا تمرینات شخصی خودم هستند ، یا از کتابهای آموزش کروکی دکتر صدیق ، یا آموزش اسکیس مهندس آذری و یا نمونه های خارجی هستند. چنانچه منابع دیگه یا آموزش اساتید دیگه رو هم به دست آوردم حتما به عنوان منبع ذکرخواهم کرد .
آموزش ترسیم خط - اشکالات - خطاهای قابل قبول و نحوه تمرین
در شکل زیر نمونه هایی از ترسیم خطوط مختلف رو مشاهده می کنید که من یک نقد رو برای نحوه صحیح ترسیم خط پایین این عکس گذاشتم. لطفا اول نقد رو کامل مطالعه کنید و بعد شروع به تمرین بکنید .
1- برای ترسیم یک خط کوتاه حتما اول دو نقطه در ابتدا و انتهای فرضی مشخص کنید و سعی کنید این دو خط رو به هم برسونید . اگر احتمالا کمی خطا داشتید ایرادی نداره
خطای 1- سعی کنید خط رو با حواس جمع و مسلط به تمام نقاط صفحه ترسیم کنید . تربیت ذهن همراه با حرکات دست و تنظیم اونها حرف اول اسکیسه . مطمئنا به خاطر ترسیم یک خط اشتباه تنبیه نخواهید شد !!!!
خطای 2- انحنا بیشتر از 2 میلیمتر در وسط خط ممنوعه . این خط ارزشی نداره
2- خط لرزون . یک نمونه از خطهایی که برای کروکی استفاده میشه و باید با تسلط ترسیم بشه
خطای 3 - خط بریده و منقطع ممنوع
خطای 4- خط بی حوصلگی و نیمه رها شده ممنوع . خط رو با قدرت و کامل ترسیم کنید به طوریکه فشاری که اول برای ترسیم کردن خط روی کاغذ میارید با زمانیکه قلم رو از روی کاغذ بر میدارید برابر باشه . اونوقت خط زیبا تر میشه و به اصطلاح حرفه ایی تر به نظر میرسه و ارزش معماری پیدا میکنه . ( خط رو رها نکنید - خط معماری کنترل شده و هدفمند ترسیم میشه ، معماری گرافیک نیست !!!!!)
3- اگر برای اصلاح یک خط کج یکبار دیگه روش کشیدید ایرادی نداره ، اما فقط یکبار -
4- خط زیبا و با اصول شما بعد از 5 صفحه آ3 تمرین به دست خواهد آمد .
موفق باشید