مقاومت چوب
مقاومت چوب در شرایط مختلف متفاوت است ، به همین خاطر باید چوب را برای ماندگاری در شرایط مختلف به روش هایی که موجود است ، مقاوم سازی و اشباع کرد . اما هر چوب به نسبت جایگاهش اصلاح می شود ، مثلا چوبی که برای نما در طبقات بالای یک ساختمان استفاده می شود باید در برابر رطوبت ، گرد و غبار ، نور خورشید ، بارندگی ، پیچیدگی و تغیر حالت در اثر از دست دادن رطوبت ملکولی چوب مقاوم سازی شوند . و یا چوبهایی که در داخل ساختمان مورد استفاده هستند به نسبت جایگاه و کاربری یشان باید نوع تخریب کننده شناسایی و در برابر آن عامل مقاوم سازی شوند .
مقاوم سازی را به چند بخش می توان تقسیم کرد ::
مرحله اول قبل از برش الوار
مرحله دوم بعد از قطع و قبل از نصب
مرحله سوم هنگام اجرا و ساخت سازه
و در نهایت نوع رنگ
اما نکته ای که باید بدانیم این است که استفاده از برخی مواد سمی و شیمیایی میتواند به مرور برای افراد در معرض آن مشکلاتی ایجاد کند و وقتی چوب با سیلر و کیلر رنگ می شود در نهایت زمان خشک شدن آن شاید هفته ها زمان ببرد ، و بعد از آن با خشک شدن چوب آدمهایی که در کنار آن سازه زندگی میکنند 100% از گازهای سمی متصاعد شده تنفس خواهند کرد . این مواد میتوانند شامل رزین هایی که به چوب زده شده ، انواع رنگ های تینری ، آستر ها و پلی آستر های غیر طبیعی .
در قدیم رنگ های طبیعی از گیاهان ، ریشه ها (روناس ) پوست میوه ها و .. گرفته می شدند که از دوام و ماندگاری بالیی نیز برخوردار بودند . اما متاسفانه پیشرفت علم باعث شد عده ای برای پول سازی با ترکیب مواد شیمیایی رنگ هایی را بسازند و به بازار ارسال کنند که این مواد صد در صد سرطان زا و سمی هستند .
امید وارم هر چه زودتر این رنگ ها از بازار ایران حذف شوند ، در کشور های پیشرفته و حتی جهان سوم حلال رنگ آب است و رنگها از صمغ و گیاهان بصورت طبیعی ساخته می شوند .
با تشک از توجه شما فربد