وعده استاندار؛
انتقال آب خزر به سمنان تا 14 ماه دیگر
تجربه اجرای طرح پر هزینه و وقت گیر انتقال چشمه روزیه به سمنان، مسئولان را برآن داشت تا پول طرح های مقطعی انتقال آب را در طرح هایی هزینه کنند که منبع تأمین آب مطمئن تری برای چند استان مستقر در حاشیه شمالی کویر باشد
|
ساکنان پنجمین استان وسیع کشور در انتظار سیراب شدن هستند تا چرخ صنعت و کشاورزی صنعتی آنان با آمدن آب به کویر بچرخد. طرح ملی انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی ایران که از مصوبات دور سوم سفر رئیس جمهوری و هیئت دولت به استان سمنان است بالاخره پس از بررسی ها و تمهید مقدمات عملیات اجرایی آن در 28 فروردین امسال با حضور رئیس جمهور در ساحل منطقه گوهر باران استان مازندران آغاز شد.
بر اساس اظهار نظر مسئولان کشور و تأیید مسئولان استانی اولین ایستگاه بهره برداری از طرح شیرین سازی و انتقال آب دریای خزر با سهمیه 200 میلیون متر مکعب در سال در استان سمنان ایجاد می شود.
تجربه اجرای طرح پر هزینه و وقت گیر انتقال چشمه روزیه به سمنان که پس از گذشت 14 سال از تاریخ شروع ، با هزینه ای حدود 7 برابر پیش بینی اولیه به بهره برداری رسید و استفاده کنندگان خانگی و صنعتی اش در سمنان و حومه حالا از کیفیت آن زیاد راضی نیستند ، مسئولان دولت دهم را برآن داشت تا پول طرح های مقطعی انتقال آب را در طرح هایی هزینه کنند که منبع تأمین آب مطمئن تری برای چند استان مستقر در حاشیه شمالی کویر باشد.
دستگاه های اجرایی برای اجرای طرح انتقال آب دریای خزر فعال باشند
استاندار سمنان با تاکید بر ضرورت تعامل همه جانبه مسئولان دستگاه های اجرایی استان، خواستار فعالیت و مطالعه جدی دستگاه های اجرایی در مورد انتقال آب دریای خزر به استان سمنان شد. عباس رهی ظهرگفت: مدیران در برآورد مصرف آب انتقالی آینده نگر باشند و فقط شرایط فعلی را درنظر نگیرند. رهی اظهار داشت: مسئولان استان اگر برنامه ای برای مصرف و هزینه آن نداشته باشند چگونه می خواهند به مردم پاسخ گو باشند؟استاندار سمنان تاکید کرد: اگر استان سمنان توان و ظرفیت مصرف 180 تا 200 میلیون مترمکعب آب به این استان را داشته باشد، به طور قطع مسئولان کشوری، ظرفیت آب بیشتری برای این استان اختصاص خواهند داد.
آب دریای خزر تا 14 ماه دیگر به استان سمنان می رسد
استاندار سمنان گفت:طرح آب رسانی به استان از دریای خزر تا پایان دولت به بهره برداری می رسد. استاندار سمنان افزود:برای انتقال این آب 13 ایستگاه پمپاژ آب احداث و سالانه 434 مگا وات برق مصرف می شود .استاندار سمنان افزود: مرحله اول طرح انتقال آب دریای خزر که مربوط به انتقال آب به استان سمنان است طی 14 ماه به انجام می رسد و آب به تمام نقاط استان منتقل می شود.
میزان و نوع مصرف آب انتقالی نیازسنجی شود
مدیر پروژه مطالعاتی طرح انتقال آب دریای خزر خواستار نیازسنجی میزان و نوع مصرف آب انتقالی دریای خزر به استان سمنان شد. 'بهرام ملکی' گفت: انتقال آب در دو خط لوله آب شیرین برای شرب و آب خام برای مصرف در صنعت از دریای خزر منتقل می شود. ملکی گفت: در طرح مطالعاتی انتقال آب دریای خزر به استان سمنان، میزان آب مورد نیاز برای صنایع این استان که با مدیران دستگاه های اجرایی این استان برآورد شده سالیانه 31 متر مکعب بر ثانیه است. ملکی افزود: نیاز آب مصرفی برای صنایع تا پایان برنامه پنج ساله پنجم 64 میلیون مترمکعب اعلام شده است.
وی با بیان این که اعتبار اولیه اجرای طرح انتقال آب دریای خزر حدود 20 هزار میلیارد ریال تخمین زده شده است، اظهار داشت: در اجرای مرحله اول انتقال آب دریای خزر به کویر مرکزی ایران، سالیانه 180 تا 200 میلیون مترمکعب آب به استان سمنان منتقل می شود.ملکی درباره ارتفاع احداث خط لوله انتقال آب از استان مازندران به سمنان گفت: این طرح از ارتفاع 21- متری از سطح دریا از منطقه گهر باران ساری آغاز می شود و با عبور از البرز مرکزی در ارتفاع بدون احتساب حفاری تونل به 2 هزار و 900 متر و با احتساب حفاری تونل به ارتفاع 2 هزارو 195 متری از سطح دریا خواهد رسید.وی با بیان اینکه این خط انتقال در سمنان نیز به هزار و 305 متر ارتفاع از سطح دریا می رسد، افزود: طول خط انتقال آب دریای خزر به استان سمنان، 184 کیلومتر است که مجموع حجم مخازن آن به 260 هزار مترمکعب خواهد رسید.
آب های زیرزمینی استان سمنان در وضعیت هشدار قرار دارد
معاون برنامه ریزی استانداری سمنان گفت: به علت برداشت های بی رویه از سفره های آب زیرزمینی در استان سمنان، وضعیت آب های زیرزمینی در این استان در وضعیت هشدار قرار دارد. مفید غلامی در نشست بررسی انتقال آب دریای خزر به استان سمنان افزود: سطح زمین به دلیل برداشت های بی رویه از آب های زیرزمینی در استان سمنان، نشست کرده است.وی اظهار داشت: اگر توسعه صنعتی و رشد جمعیتی در این استان تحقق یابد دیگر نمی توان با این رویه از آب های زیرزمینی استفاده کرد و نیاز به آب انتقالی مشهود است و با انتقال آب دریای خزر از این برداشت های بی رویه نیز می توان جلوگیری کرد.
.
کد خبر: ۲۵۹۶۵۰
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۳۹۱ - ۰۹:۴۷
سایت جامع پیمانکاران
|