دکتر محمود گلابچی در آیین گشایش این همایش با اشاره به استقبال متخصصان و اعضای برجسته جامعه جهانی معماران از دومین همایش بین المللی معماری و سازه در تهران افزود: توجه به سازه های فضاکار به دلیل رفتار سه بعدی، سبکی، سهولت ساخت، اقتصادی بودن، سرعت ساخت، برچیدن و استفاده مجدد برای بسیاری از ساخت و سازهای عمومی نظیر ساختمان های آموزشی و تفریحی کاربرد دارد.
دکتر گلابچی که چهره ماندگار مهندسی راه و ساختمان و معماری است؛ اضافه کرد: برگزاری چهارده کارگاه تخصصی به زبان فارسی و انگلیسی، برپایی نمایشگاه موضوعی مهندسی و سازه ؛ و برگزاری مسابقات طراحی و پایان نامه های برتر از برنامه های حاشیه ای این همایش و سومین همایش ملی سازه های فضاکار است. رییس دومین همایش بین المللی معماری و سازه گفت:
نمایندگان دستگاه های اجرایی مرتبط با معماری، سازمان نظام مهندسی و دیگر سازمان های مرتبط با مهندسی و معماری، سی دانشگاه ، یونسکو و دیگر موسسات بین المللی مرتبط در این همایش حضور دارند.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان نیز در این همایش گفت: ساختمان در جهان نماد فرهنگ، تمدن، اقتصاد، مدیریت، ایمنی و رفاه جامعه؛ محصول کار مهندس و معمار و نماد تفکر و تعقل است.
مهدی هاشمی افزود: باید در طراحی و اجرای سازه ها کیفیت و سرعت کار را افزایش و هزینه ها را کاهش دهیم. وی پیشنهاد کرد: با توجه به نیازهای فرهنگی جامعه در طراحی ساختمان؛ الگوی ساخت و ساز تدوین و ثبت و ضبط شود.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان افزود: در طراحی چنین الگویی اعتماد سازی و امنیت جسمی و روحی، حفظ اصالت و فرهنگ ایرانی اسلامی و موضوعت مدیریت منابع و ظرفیت ها را در نظر داریم.