وبسایت گروه سوناسازان Art Persian building sauna فن و هنر ایران زمین www.healthsauna.ir
  
WWW.HEALTHSAUNA.IR
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، به سایت گروه سوناسازان خوش آمدید جهت تماس با ما به شماره 02177308232 - 09191210119 تماس بفرمایید . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
نوشیدن چای در وعده سحری
نوشته شده در دوشنبه ٢٤ امرداد ۱۳٩٠
ساعت : ۱:٤۱ ‎ق.ظ
نویسنده : { فربد حیدری } Farbod Heidari

نوشیدن چای در وعده سحری باعث تشنگی می شود!

یک کارشناس تغذیه گفت: نوشیدن چای در وعده سحری باعث افزایش ادرار و دفع نمک های معدنی در بدن شده و موجب تشنگی روزه دار در طی روز می شود.

لیلا بابایی در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران، با بیان این که مهمترین مسئله در هنگام افطار، حفظ تعادل قند، آب و مایعات بدن است، افزود: دریافت یك منبع انرژی به شكل گلوكز مانند خرما، آب میوه و یا شیر همراه با خرما، موز یا عسل برای بدن ضروری است.

وی مصرف غذاهایی مانند سوپ، آش سبزیجات و شیر برنج كه سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی هستند را یک وعده غذایی سبک و مناسب برای وعده افطار دانست و گفت: با توجه به طولانی بودن روز و گرمای تابستان افراد روزه دار ممکن است هنگام افطار عطش داشته باشند اما نباید برای رفع تشنگی خود از نوشیدنی های گازدار و بسیار خنك، آب یخ و نوشیدن چای داغ به صورت پی درپی استفاده کنند چرا که باعث حجیم شدن معده و بروز اختلالات گوارشی می شود.

این کارشناس تغذیه با اشاره به عدم استفاده از مواد قندی رایج بر سفره افطار مانند زولبیا و بامیه گفت: این شیرینی ها سلامت روزه دار را به خطر می اندازد چرا که از یک سو باعث سیری زودرس، كاهش اشتها و حذف وعده اصلی غذا شده و از سوی دیگر موجب بروز اختلالات گوارشی و تشدید علائم ترش كردن معده می شود.

بایایی مصرف غذاهایی سرخ کردنی در وعده سحری را علاوه بر چاقی و اضافه وزنی که برای مصرف کننده به همراه خواهد داشت موجب بی اشتهایی هنگام سحر دانست و گفت: هضم چربی ها در بدن نیازمند مدت زمان طولانی تری است و از طرفی بالا بودن مصرف غذاهای چرب باعث افزایش كلسترول و چربی خون می شود.

وی با اشاره به طولانی بودن مدت گرسنگی خاطرنشان کرد: روزه داران باید غذاهایی مصرف كنند که به كندی هضم می شوند، غذاهای حاوی فیبر زیاد مانند حبوبات، غلات جو، جو دو سر، لوبیا، عدس و آرد سبوس دار معمولا ۸ ساعت در دستگاه گوارش باقی می مانند در حالی كه غذاهای زود هضم مانند آرد سفید و مواد قندی تنها ۳ تا ۴ ساعت در معده می مانند و فرد خیلی زود با مصرف آن احساس گرسنگی خواهد كرد.

بابایی در پایان با بیان این که غذاهای پرادویه بیشتر باعث تشنگی می شوند، گفت: برخلاف تصور رایج در جامعه، مصرف چای در هنگام سحر نیز باعث تشنگی بیشتر می شود زیرا چای باعث افزایش ادرار شده و از طریق نمك های معدنی كه بدن به آن نیاز دارد از بدن دفع می شود.


خبرگزارى ايسنا !


:: برچسب‌ها: