وبسایت گروه سوناسازان Art Persian building sauna فن و هنر ایران زمین www.healthsauna.ir
  
WWW.HEALTHSAUNA.IR
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، به سایت گروه سوناسازان خوش آمدید جهت تماس با ما به شماره 02177308232تماس بفرمایید . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
9 باغ ایرانی بدون پرسش و پاسخ ثبت جهانی شدند
نوشته شده در جمعه ۱٠ تیر ۱۳٩٠
ساعت : ۱:۳٤ ‎ق.ظ
نویسنده : { فربد حیدری } Farbod Heidari


9 باغ ایرانی بدون پرسش و پاسخ ثبت جهانی شدند

در سی‌وپنجمین اجلاس کمیته‌ی میراث جهانی یونسکو در مقر اصلی یونسکو پرونده‌ی «باغ ایرانی» شامل 9 باغ پاسارگاد و ارم از استان فارس، پهلوان‌پور و دولت‌آباد از استان یزد، فین و چهل‌ستون از استان اصفهان، اکبریه از استان خراسان جنوبی، عباس‌آباد از استان مازندران و شاهزاده‌ی ماهان از استان کرمان از سوی ایران معرفی و ثبت شد.
 

 سیزدهمین اثر ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد.
محمدحسن طالبیان ـ مسؤول تهیه‌ی پرونده‌ی «باغ ایرانی» ، اعلام کرد که دقایقی پیش، پرونده‌ی «باغ ایرانی» با اکثریت آرای اعضای کمیته‌ی میراث جهانی، بلافاصله پس از معرفی و بدون پرسش و پاسخ، در فهرست میراث جهانی ثبت شد.

او کیفیت بالای پرونده و همچنین جامع و فنی بودن آن را عامل ثبت جهانی هر 9 باغ موجود در پرونده‌ی «باغ ایرانی» دانست.

سی‌وپنجمین اجلاس کمیته‌ی میراث جهانی یونسکو از 29 خردادماه در مقر اصلی یونسکو در پاریس آغاز شده است و تا هشتم تیرماه ادامه دارد. در این اجلاس پرونده‌ی «باغ ایرانی» شامل 9 باغ پاسارگاد و ارم از استان فارس، پهلوان‌پور و دولت‌آباد از استان یزد، فین و چهل‌ستون از استان اصفهان، اکبریه از استان خراسان جنوبی، عباس‌آباد از استان مازندران و شاهزاده‌ی ماهان از استان کرمان از سوی ایران معرفی و ثبت شد.

ایران تا کنون موفق به ثبت 12 اثر تاریخی در فهرست میراث جهانی شده است؛ مجموعه‌های تاریخی چغازنبیل (دوراونتاش) در خوزستان، تخت جمشید (پارسه، پرسپولیس) در فارس و میدان نقش جهان در اصفهان هر سه در تاریخ 19 اردیبهشت‌ماه سال 1358 در فهرست میراث جهانی ثبت شدند. پس از ثبت این آثار، ایران به‌مدت حدود 24 سال اثر دیگری را در فهرست جهانی ثبت نکرد تا این‌که در سال 1382، مجموعه‌ی تاریخی تخت سلیمان به‌عنوان چهارمین اثر تاریخی کشور جهانی شد. سپس در تیرماه 1383 پاسارگاد و منظر تاریخی و فرهنگی بم، در تیرماه 1384 گنبد سلطانیه و در تیرماه 1385 مجموعه‌ی تاریخی بیستون به جمع آثار ایران در فهرست میراث جهانی اضافه شدند.

اما در سال 1386، ایران پرونده‌ی قره‌کلیسا را برای ثبت در فهرست میراث جهانی معرفی کرد که به‌دلیل تغییر و تحولات صورت‌گرفته در سازمان میراث فرهنگی و ارائه‌ی دیرهنگام پرونده، قره‌کلیسا از سوی کارشناسان یونسکو نمره‌ی قبولی نگرفت و ایران یک سهمیه‌ی خود را برای ثبت جهانی از دست داد.
 البته سال بعد، یعنی در تیرماه 1387‌، پرونده‌ای با عنوان مجموعه‌ی کلیساهای آذربایجان به یونسکو فرستاده شد و نهمین اثر جهانی ایران با نام مجموعه کلیساهای ارامنه شامل سه کلیسای اصلی و چند بنای اطراف آن، همراه دهکده‌ها و قبرستان ثبت جهانی شد. پس از آن و در سال 1388 سازه‌های آبی ـ تاریخی شوشتر که شامل 14 اثر بود، دهمین اثر جهانی ایران نام گرفت. در نهایت، سال گذشته در اجلاس سی‌و‌چهارم کمیته‌ی میراث جهانی که در برزیل برگزار شد، ایران برای نخستین‌بار موفق به ثبت جهانی دو اثر تاریخی بازار تبریز و مجموعه‌ی بقعه‌ی شیخ صفی‌الدین اردبیلی به‌صورت همزمان شد.

منبع خبر : روزنامه همشهری 8 تیر ماه 1390


آپدیت 1394 

درباره باغ ایرانی 

به نظر من تاریخ بشریت از باغ آغاز شده است. فکر می کنم که وقتی انسان می خواهد خود را از اسارت کار رها کند، در داخل باغی است که به مراقبه می نشیند. وقتی خود را آزاد می پنداریم دلمان می خواهد در خیال خود باغی را به تصویر آوریم، حتی رویا هم همیشه برای طراحی جایگاه خود، باغی را بر می گزیند.

در حقیقت باغ ها نزد ایرانیان نقش اساسی داشته اند و من می خواهم با طرح همین موضوع به شرح اصالت ایرانی خاتمه دهم. می توانم از این آبگیرهای بسته، از تمام رودهایی که به دریا نمی رسند و خدا می داند که چقدر زیادند صحبت کنم.

زاینده رود اصفهان رود بسیار مهمی است ولی هرگز به دریا راه نمی یابد. فلات ایران کویر عظیمی پر از واحه است، واحه هایی که در اصل باغ هایی بسته اند.

منظره هوایی سرزمین ایران واقعا حیرت انگیز است، ابتدا مناطق حنایی رنگ، بعد اینجا و آنجا باغ هایی یبز همچون دره شیراز، چنین اند شهرهای مختلفی که می شناسیم و همه کهن اند، چون آب به همه جا نمی رود و نمی توان شهر جدید را در هرجایی ساخت. 

ادامه مطلب 


:: برچسب‌ها: