وبسایت گروه سوناسازان Art Persian building sauna فن و هنر ایران زمین www.healthsauna.ir
 
WWW.HEALTHSAUNA.IR
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، به سایت گروه سوناسازان خوش آمدید جهت تماس با ما به شماره 02177308232 تماس بفرمایید . 
حقایق شکلاتی
نوشته شده در دوشنبه ۱ فروردین ۱۳٩٠
ساعت : ۸:٠٩ ‎ب.ظ
نویسنده : { فربد حیدری } Farbod Heidari
  

شکلات

 

 

کمتر کسی پیدا می‌شود که از شکلات متنفر باشد؛ خوراکی پرطرفداری که انواع و اقسام زیادی دارد و این روزها وارد هر فروشگاه مواد غذایی که می‌‌شویم، قفسه‌های رنگارنگی مملو از شکلات می‌بینیم که ناخودآگاه، توجهمان را جلب می‌‌کند.
 اما یک سوال تغذیه‌ای مهم در این میان، بی‌پاسخ مانده است: در میان شکلات‌ها بهترین‌ها کدامند و بدترین‌ها کدام؟ ...

1.شکلات تلخ

این روزها وقتی صحبت از بهترین شکلات می‌شود، حرف اول را شکلات تلخ می‌زند که از خلوص بیشتری برخوردار است و خواص بسیاری را به آن نسبت می‌دهند؛ از کاهش فشارخون و کنترل دیابت گرفته تا کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی – عروقی.

2.شکلات سفید

این شکلات که کاملا سفیدرنگ است، از کره کاکائو گرفته شده و کالری بالایی دارد. پس بهتر است هنگام خرید شکلات، جزو آخرین گزینه‌های انتخابی‌تان باشد؛ به خصوص اگر در حال کاهش وزن هستید.

3.شکلات شیری

شکلات شیری، شکلاتی است که هنگام تولیدش، شیر به صورت شیرخشک در میان اجزای تشکیل‌دهنده‌اش جای گرفته. البته این مقدار شیر کمکی به تامین کلسیم مورد نیاز بدن نمی‌کند اما افرادی که به پروتئین شیر حساسیت دارند، باید از مصرف آن صرف‌نظر کنند؛ زیرا همین مقدار کم هم می‌تواند برای آنها دردسرساز باشد.

4.شکلات قهوه

این شکلات، شکلاتی است که وقتی آن را از بسته‌بندی خارج می‌کنیم بوی خوش قهوه به مشام‌مان می‌رسد و کافئین موجود در آن برای رفع خستگی (البته به طور موقت) در اواسط روز می‌تواند کمک‌کننده باشد. اما یادتان باشد که در خوردن این شکلات زیاده‌روی نکنید زیرا صرفا دریافت حد متعادلی از کافئین نشاط‌آور است و خوردن بیش از اندازه‌اش می‌تواند محرک و آسیب‌رسان باشد.

5.شکلات مغزدار

نسل جدیدی از شکلات‌ها که با مغزهای درسته فندق، بادام یا بادام زمینی پوشیده شده‌اند، به شکلات مغزدار شهرت یافته‌اند و ارزش غذایی بالاتری، به خصوص برای کسانی که لاغرند و می‌خواهند وزن اضافه کنند، دارند. حتی بچه‌هایی که کم اشتها هستند، می‌توانند در میان‌وعده‌های خود از این نوع شکلات‌ها استفاده کنند اما باید بدانید که این شکلات‌ها پرکالری‌اند و بنابراین نباید تعادل را در مصرف‌شان فراموش کرد.

6.شکلات میوه‌ای

این شکلات‌ها، روکشی روی انواع کشمش یا میوه‌های خشک بوده و گزینه‌ای مناسب برای کسانی هستند که هوس شکلات کرده‌اند اما باید کالری کمتری را دریافت کنند.

افراط شکلاتی

گاهی ما بیش از مصرف روزانه‌مان شکلات می‌خریم و ممکن است مدتی آنها را در قفسه خوراکی‌هایمان نگه داریم اما شرایطی برای ذخیره این گروه وجود دارد. اینکه دمای نگهداری باید 15 تا 18 درجه باشد، دور از تابش آفتاب قرار گرفته و در ظروف در بسته ریخته شوند و چون جاذب بو هستند در کنار غذاهایی که بوی تندی دارند (مثل قفسه ادویه‌ها) قرار نگیرند. در ضمن، شکلات‌هایی که روکش کاغذی ندارند هم باید به سرعت مصرف شوند زیرا گذاشتن آنها در معرض هوا می‌تواند موجب اکسید شدن چربی‌های اشباع نشده‌ای شود که در آنها به کار رفته است.

7.آب‌نبات و تافی

همیشه باید تافی و آب‌نبات جزو آخرین گزینه‌های انتخابی شما باشند؛ زیرا تنها شکر دارند و کمی اسانس و مواد رنگی. هر چند که همه آنها در مقادیر مجاز به این نوع محصولات اضافه می‌شوند اما چسبندگی این خوراکی‌ها بیشترین آسیب را به دندان‌ها وارد می‌کند؛ به خصوص اگر بلافاصله پس از مصرف، مسواک نزنید.

شکلات به خوراکی‌های مشتق از کاکائو گفته می‌شود. این ماده غذایی پر طرفدار و انرژی زا، بطور معمول از ترکیب شیر، شکر، کره کاکائو و پودر کاکائو با نسبت‌های متفاوت تولید می‌شود

تاریخچه شکلات

کاکائو بومی آمریکای جنوبی، آمریکای مرکزی و مکزیک است و حداقل به مدت سه هزار سال در این منطقه کشت می‌شده است.

مدارک باستان‌شناسی حاکی از کشت و استفاده خوراکی از این ماده در هندوراس در حدود ۱۱۰۰ سال پیش از میلاد مسیح است.

 شکلات در قسمت آمریکای مرکزی، نوعی کالای لوکس محسوب می‌شد و از دانه‌های کاکائو هم به عنوان پول استفاده می‌کردند. درگذشته شکلات بیشتر در نوشیدنی‌های شکلاتی کاربرد داشته‌است.

 شوکوهولیک: به فرد عاشق شکلات، شوکوهولیک گفته می‌شود.

 اولین بار، فاتحان اسپانیایی کاکائو را برای نشان دادن به پادشاه و ملکه اسپانیا از آمریکا به اروپا آوردند؛ و خیلی زود، این ماده جزو مواد غذایی قاره اروپا گردید.

 آن زمان از شکلات تنها در انواع نوشیدنی‌ها استفاده می‌شد که البته مقداری شکر به نوشیدنی اضافه می‌کردند تا تلخی آن گرفته شود. تا قرن ۱۷، شکلات در اروپا، ماده غذایی گران‌قیمتی محسوب می‌شد که تنها ثروتمندان از آن استفاده می‌کردند.

 

در سال ۱۸۲۸م، هلندی‌ها روشی اختراع کردند که طی آن، چربی دانه‌های کاکائو را می‌گرفتند و از آن، کره کاکائو تهیه می‌کردند. از باقی‌مانده دانه کاکائو هم پودر کاکائو تهیه نمودند. همچنین طی روشی دیگر، شکلات را قلیایی نموده و به این ترتیب، مزه تلخ آن را از بین می‌بردند.

 از آن زمان بود که شکلات‌ها به شکل امروزی تهیه شد. گفته شده که جوزف فرای، اولین کسی بود که در سال ۱۸۴۷م، شکلات‌های امروزی را عرضه نمود که به راحتی قابل خوردن باشند .

 

با وجود پیشرفت‌هایی که در صنعت شکلات انجام شد، شکلات محبوبیت فراگیر خود را مرهون جنگ جهانی اول است.

 در طول این جنگ، این ماده غذایی به عنوان جیره غذایی سربازان به کار گرفته شد و سربازان پس از بازگشت از جنگ، بهترین مبلغ آن بودند. به این ترتیب تا سال ۱۹۳۰ حدود ۴۰ هزار نوع شکلات گوناگون تولید شد.

 

انواع شکلات

 

شکلات با در صدهای گوناگون

 

شکلات ضیافت

شکلات‌ها معمولاً با شیر ترکیب شده و وارد بازار می‌گردند. هر قدر درصد شکلات استفاده شده بیشتر باشد شکلات سیاه‌تر و تلخ‌تر می‌شود. شکلات‌ها از ۱۰٪ (شکلات سفید) تا ۹۹٪ (دارک چاکلیت یا شکلات تلخ) درجه‌بندی می‌شوند. معمولاً اسانس نعنا، پرتقال، موز، توت فرنگی و... را برای طعم دادن به شکلات اضافه می‌کنند.

 

در شکلات‌های تخته‌ای از مغز میوه جات مثل، گردو، فندق، بادام زمینی و... استفاده می‌شود. گاهی عسل، کارامل، مربا، کشمش یا شراب هم در تهیه شکلات به کار می‌رود. شکلات یکی از معروف‌ترین اسنک‌ها در همه جای دنیاست.

 

یکی از افزودنی‌های نامطلوب که باعث کاهش قیمت شکلات می‌شود، موم پارافین است. شکلات‌های دارای این افزودنی در دمای بدن به سرعت ذوب نمی‌شوند و از این روش قابل شناسایی می‌باشند.

 

شکلات در ایران

تولید و مصرف شکلات در ایران نیز همچون بسیاری از کشورها سابقه‌ای چندان طولانی ندارد. اولین کارخانه شکلات سازی در ایران حدود ۶۰ سال پیش توسط دو برادر مهاجر روسی در تبریز راه‌اندازی شد. محصول این کارخانه تا مدتها فقط آب نبات و تافی برای بچه‌ها بود. این کارخانه و کارخانه‌های متعددی که بعد از آن بوجود آمدند، بتدریج دامنه فعالیت خود را گسترش دادند و انواع دیگری از محصولات را تولید کردند. در دهه‌های اخیر این شرکت‌ها بطرف تولید شکلات‌های تخته‌ای و لقمه‌ای در قالب مجلسی حرکت کرده‌اند. بطوری که امروزه انواع تافی، کارامل، کرم کاکائو، کارولین و شکلات‌های مغزدار، فانتزی، تیره و روشن در اشکال مختلف با بسته بندی‌های مناسب تولید می‌کنند. از فناوری پیشرفته در زمینه استفاده از دانه‌های روغنی کاکائو برخوردارند و برخی از آن‌ها در سال‌های اخیر به عنوان واحدهای تولید کننده یا صادر کنند نمونه انتخاب شده و جوایزی هم دریافت داشته‌اند.

 

امروزه حدود ۱۰۰۰ واحد صنعتی با ظرفیت تولید سالانه حدود تن میلیون تن شیرینی و شکلات در ایران فعالیت دارند. اما حجم تولید آن‌ها حدود ۵۰ درصد ظرفیت آن‌هاست و حدود ۲۰ درصد از آنچه تولید می‌کنند به خارج صادر می‌شود. صادرات شکلات ایرانی در دهه اخیر افزایش چشم گیری داشته‌است .

 

خواص شکلات

                         

نوع سیاه آن به دلیل وجود آنتی اکسیدان جلوی تولید رادیکال‌های آزاد را می‌گیرد و بنابراین مفیدتر است. همچنین مصرف این ماده به راحتی از پوکی استخوان پیشگیری کرده و سرعت پیشرفت آن را کاهش می‌دهد . مصرف شکلات برای سگ‌ها، گربه‌ها و اسب‌ها مضر است و همچون سم در بدن آن‌ها عمل می‌کند.

 

راهنمای چشیدن شکلات تلخ:

۱. اقامت در یک مکان آرام. برای لذت بردن از طعم و مزه شکلات تیره، بهتر است تلویزیون را خاموش کنید، کودک در حال جیغ کشیدن را آرام کنید، به سر و صدا از خیابان و یا حتی صدای دوستان خود را که صحبت بیش از حد و بیش از حد بلند را نشنوید و... اندکی سکوت اجازه می‌دهد تا با تمرکز بهتر و بهتر همه طعم شکلات را کشف کنید..

 

۲. کامتان را پاک کنید! مطمئن شوید که دهان خود را از طعم باقی‌مانده از آنچه شما قبلاً خورده‌اید و یا نوشیده‌اید تمیز شده باشد. اگر لازم باشد، خوردن یک تکه نان دهان شما را «خنثی» می‌کند. این موضوع برای کشف پیچیدگیهای طعم شکلات پیچیده بسیار مهم است.

 

۳. یک تکه از شکلات به اندازه کافی بزرگ را بخورید تا عطر و طعم در دهان توسعه کامل یابد. شکلات بیش از حد کوچک به شما فرصتی برای کشف هر طعم ظریف شکلات را نمی‌دهد. مهم‌ترین چیز به خاطر داشته باشید این است که طعم به تدریج حس شود بنابراین، با حداقل ده گرم شکلات شروع می‌شود.

۴. آوردن شکلات به دمای اتاق قبل از چشیدن. شکلات بیش از حد سرد به شما این امکان را نمی‌دهد که شما طعم و عطر را کشف کنید.

۵. ظاهر شکلات را دیده بانی کنید. سطح باید صاف و براق، بدون لکه‌های سفید (به نام شکوفه) باشد که در غیر این صورت نشانه این است که شکلات به طور نادرست ذخیره شده است.

۶. بوی شکلات. عطر یک جزء مهم از عطر و طعم است.

۷. شکستن نوار شکلات در دو قسمت. شما باید صدای "SNAP!" را خوب بشنوید و شکلات باید در سطح شکسته دانه بندی ظریفی داشته باشد که نشانه کیفیت است!

۸. شکلات بر روی زبان قرار دهید و اجازه دهید که به درجه حرارت دهان خود رسیده و ذوب شود. این مرحله بسیار مهم است زیرا اجازه می‌دهد تا از کره کاکائو به سراسر دهان پخش خواهد شد و شما اسیدی یا تلخی شکلات را تشخیص دهید.

۹. چشیدن طعم و مزه و لذت بردن از بافت است. همان‌طور که شکلات ذوب می‌شود، در طعم است که بر روی زبان توسعه تمرکز می‌کنند. چشمانت را ببند، احساس، طعم، به خاطر سپردن، لذت بردن از این لحظه از شادی خالص و احساس رضایت. کل فرایند را دوباره تکرار کنید!

۱۰. جویدن تکه‌ای از شکلات در صورت دلخواه... با این حال، بیش از سه بار جویدن نیست. در اینجا برای لذت بردن، نمی‌خورند!

۱۱. حال شکلات در حال نزدیک شدن به اتمام است. چگونه عطر و طعم تغییر کرده است؟ شکلات تلخ بود؟ سنگین است؟ سبک؟ بافت خامه‌ای و یا دانه دار آن بود؟ آیا تغییر در بافت و عطر و طعم به شما احساس می‌دهد که شما آن در دهان را نگه دارید؟ طعم و مزهشکلات تلخ در دهان طولانی است و یا به سرعت از بین می‌رود؟

پیشنهاد:

شکلات تیره برای سلامتی خوب در نظر گرفته شده است و حتی خوردن هر روز بخش کوچکی از شکلات تیره سالم نگه داشتن قلب و کاهش کلسترول بد کمک می‌کند.

شکلات تیره است نیز منبع خوبی از انرژی است و به دلیل آن گسترش می‌یابد به آرامی به خون و سطح انسولین را افزایش نمی‌دهد. (در واقع، شاخص قند خون شکلات تیره در تنها ۲۲ تخمین زده شده است) بنابراین، آن را فراهم می‌کند انرژی پایدار است ایده‌آل برای فعالیت‌های استقامتی و نیز دوره‌های آموزشی با وزنه است.

اگر شما شکلات تیره را دوست ندارد، با یک شکلات خفیف با کاکائو ۴۵–۵۵٪ شروع کنید. شیرین شکلات مانند شکلات شیر ​​طعم می‌شود و نه بیش از حد تلخ است. اگر شما بیشتر ماجرا جو هستید، می‌توانید کاکائو شکلات ۱۰۰٪ یا بدون شکر را تجربه کنید.

تشکیل لکه‌های سفید یا چربی شکوفه شکلات با توجه به جدایی بخشی از چربی موجود در شکلات است. اگر چه بر جنبه زیبایی شناسی شکلات اثر دارد ولی خوردن آن اشکالی ندارد. این عیب به گرما و رطوبت ارتباط دارد. شکلات را در جای خشک و خنک و عاری از بو ذخیره کنید.

برخی از مارک‌های عالی را امتحان کنید: میشل Cluizel، Wedel، Domori، Amedei، Valrhona، Neuhaus، Marcolini، Lindt، Felchlin، Guittard، Scharffen برگر، سانتاندر، ماداگاسکار، وایس، ال ری، تئو، Bonnat، Pralus، Kaoka، Castelain، Slitti، Dagoba، سبز و سیاه، و Ghirardelli.

چند هشدار : آشنایی با خواص شکلات

در حالی که شکلات تیره اندک برای شما خوب است ولی پر کالری است و می‌تواند باعث افزایش وزن شود.

اگرا آلرژی به شکلات دارید، بهترین است که از خوردن آن خودداری کنید.

شکلات حاوی محرک، theobromine بوده و ممکن است شما را بی خواب کند.

از آنجا که شکلات می‌تواند سگ، پرندگان و حیوانات دیگر را از بین ببرد، هرگز به حیوانات غذای شکلات ندهید.

کودکان شکلات تیره را دوست ندارند و شکلات شیری برای آنان بیشتر مناسب است.

آشنایی با خواص شکلات

همشهری آنلاین - شهره فرجی:

طبق گزارش منتشره در مجله انجمن قلب آمریکا، زنان میانسال و بزرگسالی که به طور منظم مقدار کمی شکلات مصرف می‌کنند احتمال ابتلای آنان به نارسایی‌های قلبی کاهش می‌یابد.

محققان طی یک بررسی نه ساله بر روی سی هزار زن در خصوص رابطه میان مصرف شکلات با کیفیت بالا و کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی، به نتایج مثبتی دست پیدا کردند.

 

در این آزمایش زنانی که 2 بار در هفته، شکلات با کیفیت بالا مصرف می‌کردند با 32 درصد کاهش احتمال ابتلا به بیماری قلبی در خود، به بهترین نتایج دست پیدا کردند.

 

مقدار کاکائو در شکلات‌هایی که آن‌ها مصرف می‌کردند دارای غلظت بالایی بود، این نوع شکلات‌ها را با استانداردهای آمریکایی شکلات‌های تیره می‌نامند.

البته باید به خاطر داشت که مصرف بیش از حد شکلات خطر اضافه وزن و پیامدهای ناشی از آن را به دنبال خواهد داشت اما اگر قراراست بین شکلات‌ها بهترین نوع آن‌ها را انتخاب کنید،‌ شکلات تیره، بهترین انتخاب خواهد بود.

فکر می‌کنید وجود چه ترکیبی در شکلات‌، باعث سلامتی قلب شما می‌شود؟ در شکلات مقدار زیادی از "فلاوونوئیدها"وجود دارند که احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش داده و فشار خون را پایین می‌آورند.

پرونده‌ها:

شکلات از سکته قلبی و مغزی جلوگیری می‌کند / در زمان امتحان، قهوه، شکلات و نوشابه ممنوع! / رابطه افسردگی با مصرف شکلات / تأثیر شکلات تلخ برکاهش خطر بروز نارسایی قلبی / برای جوان ماندن شکلات ضد پیری آمد / آشنایی با روش تهیه شکلات / بیماران دیابتی هم می توانند شکلات مصرف کنند / آیا شکلات برای سلامتی مفید است؟ / شکلات‌های آبکی خوشمزه؛ اما برای کنترل اضافه وزن / شکلات، راهکاری خوشمزه برای مقابله با سرفه مزمن / کدام شکلات‌ها برای قلب مفیدند؟ / راز کاملاً شکلاتی / درمان اعتیاد شکلاتی / بله، می‌توانید شکلات بخورید! / نوشداروی شکلاتی / شکلات تلخ بخورید / شکلات؛ این دوست داشتنی‌های تلخ /

فلاوونوئیدها به عنوان آنتی‌اکسیدان‌هایی عمل می‌کنند که از پیری زودرس و ایجاد آسیب‌هایی که منجر به بروز بیماری‌های قلبی می‌شود پیشگیری می‌کنند.

مقدار آنتی‌اکسیدان موجود در شکلات تیره،‌ هشت برابر بیشتر از توت فرنگی است.

فلاونوئیدها با تولید اکسید‌نیتریک که مسئول تعدیل هورمون‌ها در بدن هستند، به تنظیم و آرامش فشارخون کمک می‌کنند. این ترکیب همچنین حاوی سروتونین است که موجب آرامش بدن می‌شود.

آیا در شکلات، چربی نیز وجود دارد؟ بله ولی همه آن‌ها بد نیستند. در شکلات سه نوع چربی وجود دارد:

  • اسید اولئیک؛ چربی اشباع نشده سالمی که در روغن زیتون نیز وجود دارد.
  • اسید استئاریک؛ چربی اشباع شده‌ای که طبق تحقیقات روی سطح کلسترول اثر خنثی دارد.
  • اسید پالمتیک؛ چربی اشباع شده‌ای که سطح کلسترول را بالا برده و احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد.[چربی‌های اشباع شده در برابر چربی‌های اشباع نشده .

توجه:

دادن این اطلاعات به این معنا نیست که می‌توانید روزانه مقدار زیادی شکلات مصرف کنید. شکلات حاوی مقادیر بالایی از چربی و کالری است،‌ طبق نتایج بسیاری از بررسی‌ها، بهتر است روزانه 100 گرم شکلات تیره بخورید تا از خواص مفید آن بهره‌مند شوید.

بهترین و بدترین شکلات ها کدامند؟

شکلات

كمتر كسی پیدا می‌شود كه از شكلات متنفر باشد؛ خوراكی پرطرفداری که انواع و اقسام زیادی دارد و این روزها وارد هر فروشگاه مواد غذایی كه می‌‌شویم، قفسه‌های رنگارنگی مملو از شكلات می‌بینیم که ناخودآگاه، توجهمان را جلب می‌‌کند. اما یک سوال تغذیه‌ای مهم در این میان، بی‌پاسخ مانده است:

1.شكلات تلخ

این روزها وقتی صحبت از بهترین شكلات می‌شود، حرف اول را شكلات تلخ می‌زند كه از خلوص بیشتری برخوردار است و خواص بسیاری را به آن نسبت می‌دهند؛ از كاهش فشارخون و كنترل دیابت گرفته تا كاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی - عروقی.

2.شكلات سفید

این شكلات كه كاملا سفیدرنگ است، از كره كاكائو گرفته شده و كالری بالایی دارد. پس بهتر است هنگام خرید شکلات، جزو آخرین گزینه‌های انتخابی‌تان باشد؛ به خصوص اگر در حال كاهش وزن هستید.

3.شكلات شیری

شکلات شیری، شكلاتی است كه هنگام تولیدش، شیر به صورت شیرخشك در میان اجزای تشكیل‌دهنده‌اش جای گرفته. البته این مقدار شیر كمكی به تامین كلسیم مورد نیاز بدن نمی‌كند اما افرادی كه به پروتئین شیر حساسیت دارند، باید از مصرف آن صرف‌نظر كنند؛ زیرا همین مقدار كم هم می‌تواند برای آنها دردسرساز باشد.

4.شكلات قهوه

این شکلات، شكلاتی است كه وقتی آن را از بسته‌بندی خارج می‌كنیم بوی خوش قهوه به مشام‌مان می‌رسد و كافئین موجود در آن برای رفع خستگی (البته به طور موقت) در اواسط روز می‌تواند كمك‌كننده باشد. اما یادتان باشد كه در خوردن این شكلات زیاده‌روی نكنید زیرا صرفا دریافت حد متعادلی از كافئین نشاط‌آور است و خوردن بیش از اندازه‌اش می‌تواند محرك و آسیب‌رسان باشد.

5.شكلات مغزدار

نسل جدیدی از شكلات‌ها كه با مغزهای درسته فندق، بادام یا بادام زمینی پوشیده شده‌اند، به شكلات مغزدار شهرت یافته‌اند و ارزش غذایی بالاتری، به خصوص برای كسانی كه لاغرند و می‌خواهند وزن اضافه کنند، دارند. حتی بچه‌هایی كه كم اشتها هستند، می‌توانند در میان‌وعده‌های خود از این نوع شكلات‌ها استفاده كنند اما باید بدانید كه این شكلات‌ها پركالری‌اند و بنابراین نباید تعادل را در مصرف‌شان فراموش كرد.

6.شكلات میوه‌ای

این شكلات‌ها، روكشی روی انواع كشمش یا میوه‌های خشك بوده و گزینه‌ای مناسب برای كسانی هستند كه هوس شكلات كرده‌اند اما باید كالری كمتری را دریافت كنند.

افراط شکلاتی

گاهی ما بیش از مصرف روزانه‌مان شكلات می‌خریم و ممكن است مدتی آنها را در قفسه خوراكی‌هایمان نگه داریم اما شرایطی برای ذخیره این گروه وجود دارد. اینكه دمای نگهداری باید 15 تا 18 درجه باشد، دور از تابش آفتاب قرار گرفته و در ظروف در بسته ریخته شوند و چون جاذب بو هستند در كنار غذاهایی كه بوی تندی دارند (مثل قفسه ادویه‌ها) قرار نگیرند. در ضمن، شكلات‌هایی كه روكش كاغذی ندارند هم باید به سرعت مصرف شوند زیرا گذاشتن آنها در معرض هوا می‌تواند موجب اكسید شدن چربی‌های اشباع نشده‌ای شود كه در آنها به كار رفته است.

7.آب‌نبات و تافی

میشه باید تافی و آب‌نبات جزو آخرین گزینه‌های انتخابی شما باشند؛ زیرا تنها شكر دارند و كمی اسانس و مواد رنگی. هر چند كه همه آنها در مقادیر مجاز به این نوع محصولات اضافه می‌شوند اما چسبندگی این خوراكی‌ها بیشترین آسیب را به دندان‌ها وارد می‌كند؛ به خصوص اگر بلافاصله پس از مصرف، مسواك نزنید.

منبع : salamat.ir



Chocolate is a typically sweet, usually brown, food preparation of Theobroma cacao seeds, roasted and ground, often flavored, as with vanilla

 

 

 
:: برچسب‌ها: